[Infos] BROTONS SERA ALLIBERAT EL 26 D'AGOST/ BROTONS SERA LIBERADO EL 26 DE AGOSTO
vocero disidente
vocerodisidente at sindominio.net
Thu Mar 14 00:15:25 CET 2002
Salud !!! Una bona noticia el pròxim 26 d'agost sortira finalment en llibertat el pres dels GRAPO Francisco Brotons, el cual porta segrestat als centres d'extermini de l'Estat Espanyol 23 anys.
Qui és en Francisco Brótons Beneyto?
Francisco Brotóns Beneyto neix a Petrel, Alacant, e1 1944. Fill d'un torner de fusta i d'una enllustradora de calçats, de ben jove s'ha de posar a treballar per poder-se pagar els estudis. Així doncs, Brótons, nascut d'una familia obrera, no tardara gaire en adquirir una consciència política, contra les desigualtats socials que havia sofert de petit, junt a tants obrers i obreres de tot l'Estat Espanyol. Pel que no és d'extranyar que durant els anys '60 ja destaqués per la seva militancia anti-franquista. Començant una llarga trajectòria política que el va portar a militar a diferents organitzacions revolucionàries: al '73 s'integra a l'Organització Marxista-Leninista d'Espanya, al '75 prepara el con-grés del PCEr i al '77 assu-meix la res-ponsa-bi-litat dels GRA-PO fins al 9 d'octu-bre d'aquell mateix any, que és detingut i empresonat per les forces de seguretat, quedant exclòs de l'anomenada Amnistia del '77.
Dos anys més tard, el 17 de desembre del '79, després d'estar 9 mesos preparant un túnel, ell i quatre companys més (Enrique Cerdán, Abelardo Collazo, Martín Luna i Fernando Hierro) s'aconsegueixen fugar de la presó de Zamora.
D'aquesta espectacular fuga sols en van conseguir sobreviure ell i en Fernando, ja que els altres tres van ser assassinats per la tristament coneguda "ley de fugas".
Així doncs, Brotóns, va conseguir gaudir de casi un any de llibertat, durant el qual va poder reorganitzar els GRAPO i proseguir amb el combat contra el feixisme.
Un cop va tornar a ser detingut i empresonat, va continuar la seva militancia revolucionària dins la presó, lluitant per la dignitat de les persones preses. En aquesta mateixa línia al 1981 junt amb els seus companys i companyes d'organització, començaven una de les més dures vagues de fam, per protestar contra el règim d'extermini a la que eren sotmesos els presos d'Herrera de la Mancha, en la qual va morir Juan José Crespo Galende, després de 66 dies en vaga de fam.
Els anys anaven passant i ja amb el PSOE al poder, les tàctiques repressives per doblegar la resistència d'aquest revolucionari seguien endavant. Amb Antonio Asunción al capdavant d'Institucions Penitenciàries,i accentuades per la política de dispersió.
Al desembre del '89, torna a començar una vaga de fam
(amb la resta de militants del PCE-r / GRAPO empresonats) indefindida contra la dispersió. La cual s'allarga fins al feber del '91, degut a l'alimentació forçada a la que van ser sotmesos molts d'aquests revolucionaris/es, sent una forma més de tortura.Van ser encadenats als llits dels hospitals mentres se'ls injectava suero a la força i contra la seva voluntat. Tot i que un congrés de metges celebrat a Tokio, feia uns anys, havia catalogat com a tortura pels que estaven realitzant la vaga.
Després de la mort de Manuel Sevillano ("Sevi") el 25 de maig del '90 (després de 177 dies sense menjar res), els presos i les preses van continuar amb la lluita. La vaga de fam en qüestió va acabar després de 430 dies, i les seqüeles dels presos/es en vaga de fam serien irreparables. En Brotóns va començar la vaga amb 72 kg i va acabar-la amb 39.
En l'actualitat segueix recluit als centres d'extermini de l'Estat Espanyol, després de 22 anys sofrint tot tipus d'aillaments, tortures i dispersions. Arribant a la crueltat de no deixar-lo anar al funeral del seu pare fa uns mesos.
Segons la legislació penitenciària, en Brotóns hauria d'estar al carrer fa més de 4 anys, ja que aquesta prohibeix un empresonament consecutiu superior a 20 anys. Pero Institucions Penitenciàries, argumenta aquesta irregularitat posant sobre la taula la fuga que va protagonitzar al '79.
--------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------
Salud !!! Una buena notícia el próxim 26 de agost saldra finalmente en libertad el preso de los GRAPO Francisco Brotons, el cual lleva secuestrado en los centros de exterminio del Estado Español 23 años.
Quien es Francisco Brótons Beneyto?
Francisco Brotóns Beneyto nace en Petrel, Alicante, en 1944. Hijo de un tornero de madera y de una guarnecedora de calzados, de bien joven tiene que empezar a trabajar para poderse pagar los estudios. Así pues, Brótons, nacido de una familia obrera, no tardará mucho en adquirir una conciencia política, contra les desigualdades sociales que había vivido de pequeño, junto a tant at s obrer at s de todo el Estado Español. Por lo que no es de extrañar que durante los años '60 ya destacara por su militancia anti-franquista.
Empezando una larga trayectoria política que le llevó a militar en diferentes organizaciones revolucionarias: en el '73 se integra en la Organización Marxista-Leninista de España, en el '75 prepara el congreso del PCE(r) y en el '77 asume la responsabilidad de los GRAPO hasta el 9 de octubre de ese mismo año, que es detenido y encarcelado per las fuerzas de seguridad, quedando excluido de la llamada Amnistía del '77.
2 años más tarde, el 17 de diciembre del '79, después de estar 9 meses preparando un túnel, él y cuatro compañeros más (Enrique Cerdán, Abelardo Collazo, Martín Luna i Fernando Hierro) se consiguen fugar de la cárcel de Zamora.
De esta espectacular fuga sólo sobrevivió él y Fernando, ya que los otros tres fueron asesinados por la tristemente conocida "ley de fugas".
Así pues, Brotóns, consiguió estar casi un año en libertad, durante el cual pudo reorganizar los GRAPO y proseguir con el combate contra el fascismo.
Una vez volvió a ser detenido y encarcelado, continuó con su militancia revolucionaria dentro de la cárcel, luchando por la dignidad de las personas presas. En esta misma línea en 1981 junto con sus compañer at s de organización, empezaban una de las más duras huelgas de hambre, para protestar contra el régimen de exterminio al que eran sometidos los presos de Herrera de la Mancha, en la cual murió Juan José Crespo Galende después de 66 días en huelga de hambre.
Los años iban pasando y ya con el PSOE en el poder, las tácticas represivas para doblar la resistencia de este revolucionario seguían adelante. Con Antonio Asunción al frente de Instituciones Penitenciarias,y acentuadas por la política de dispersión.
En diciembre del '89, empieza otra huelga de hambre
(con el resto de militantes/as del PCE-r / GRAPO encarcelad at s) indefinida contra la dispersión. La cual se alarga hasta febrero del '91, debido a la alimentación forzada a la que fueron sometid at s much at s de est at s revolucionari at s, siendo una forma más de tortura. Fueron encadenad at s a las camas de los hospitales mientras les inyectaban suero a la fuerza y contra su voluntad. Pese a que en un congreso de médicos celebrado en Tokio, hacía unos años se había catalogado como tortura para l at s huelguistas.
Tras la muerte de Manuel Sevillano el 25 de mayo del '90, después de 177 días sin comer nada, l at s pres at s continuaron con la lucha. La huelga de hambre en cuestión terminó después de 430 días, y las secuelas que sufrieron muchos huleguistas serían irreparables. Brotóns empezó la huelga con 72 kg y la acabó con 39.
En la actualidad sigue recluido en los centros de exterminio del Estado Español. Después de 22 años encarcelado sufriendo todo tipo de aislamiento, torturas y dispersión, sigue secuestrado.
Segú la legislación penitenciaria habría de estar en la calle hace más de 4 años (prohibe un encarcelamiento consecutivo superior a 20 años) , pero desde Instituciones Penitenciarias, es argumentado por la fuga que protagonizó en el '79, pero de eso ya han pasado 20 años, por tanto tendría que estar en libertad.
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: /pipermail/infos/attachments/20020314/1e573e36/attachment.htm
More information about the Infos
mailing list