[Presos] laura riera incomunicada durant 12 dies

xabiel el amigo de los pobres y los olvidados molinon at telefonica.net
Mon Nov 18 15:06:59 CET 2002


UN CAPÍTOL MÉS EN LA REPRESSIÓ: LAURA RIERA TANCADA EN UNA CEL·LA D'AÏLLAMENT
L'aïllament és una mesura que s'aplica com a càstig de forma sistemática sovint quan un/a pres/a està efectuant alguna demanda en forma de reivindicació.
La relació dels fets que envolten l'aplicació de l'aïllament a la Laura succeeixen quan a una companya de mòdul se li negava asistencia mèdica. Llavors, la Laura va encarar-se reclamant la urgència de la situació i, per aquest gest solidari, se li imposava una sanció de 12 dies en els que seria tancada en una cel·la tota sola, fet que implicaria també restar sola a l'hora del pati, restricció de trucades i escurçament del marge d'horari i del temps mateix per rebre visites. Concretament, l'aïllament es va fer efectiu des del 15 al 27 d'octubre.
Des de Solidaritat Anti-repressiva volem posar de manifest l'arbitrarietat i injusticia de tot plegat, ja que l'aïllament és viscut i l'entenem com una forma més de repressió interpenitenciària. Aquesta mesura, funciona no només com a eina de coacció per silenciar les persones preses, negant-les la possibilitat de reclamar drets fonamentals i necessitats bàsiques; sinó també, com a desestabilitzadora, perquè, recloent-la en soledat, trenca la relativa integració d'aquesta amb les seves companyes preses. 
Aquesta darrera dada és prou important tenint en compte que, en alterar la quotidianitat, es posa en perill un relatiu equilibri, ja de per sí prou difícil d'assolir després d'haver estat objecte de tortures físiques i psíquiques. L'aïllament, al mateix temps també repercuteix en la comunicació i relació de la persona presa amb el seu entorn exterior: sovint els familiars, amics, etc, no són avisats amb prou antelació i els és molt difícil acollir-se a un horari de visites molt més restringit i sense garanties de durabilitat, després de recórrer  prop de 581 kilòmetres.    
        Tenint en compte tot això, denunciem la institució penitenciària per ser una eina repressora de l'Estat que aplica càstigs indiscriminadament i que no preten la integració social de la persona presa, sinó la seva marginació i estigmatització passant per sobre dels seus drets.
  

ATUREM LA REPRESSIÓ DINS I FORA DE LES PRESONS!

PRES at S POLÍTICS/ES: LLIBERTAT I AMNISTIA JA!


- Pots publicar i llegir les notícies dels moviments socials  a la web http://barcelona.indymedia.org  
- Pots publicar i llegir les convocatòries dels moviments socials a la web http://www.enaccio.net
- Pots enviar les teves noticies als mitjans de comunicació a través de http://www.liberinfo.net 
- Promou la Consulta Social Europea a Catalunya, informa't a  http://www.consultaeuropea.org 




      Publicidad 
     

missatges anteriors i altres llistes a:
http://es.egroups.com/messages/bcn2001
http://es.egroups.com/messages/forum_bcn2001
http://es.egroups.com/messages/admin_bcn2001


Para cancelar su subscripción a este grupo, envíe un mensaje de correo electrónico a:
bcn2001-unsubscribe at es.egroups.com



La utilización de Yahoo! Grupos está sujeta a su aceptación de las Condiciones del servicio así como de la Política de privacidad. 


-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: /pipermail/presos/attachments/20021118/4a57583b/attachment.htm


More information about the presos mailing list