[hackmeeting] traducció al català "completada"

xavi xavi en sindominio.net
Dom Ago 26 14:52:01 CEST 2001


Si alguien tiene un corrector de catal? en su word (que nadie tiene) en su
partici?n de win (que por supuesto nadie conserva...) pues que lo pase a ver
que encuentra... que yo no tengo corrector y he hecho lo que he podido.

-- 
ad?u ~ ciao ~ adios ~ bye
xavi en sindominio.net
* debian 2.2r3 potato *


------------ próxima parte ------------
CALL FOR PAPERS AND PARTICIPATION

[Temes] >> [Com participar] >> [Dates]

actualitzat

02.agost.2001

El nom i la filosofia d'aquestes jornades és prestat i germà dels hackmeetings que es celebren a Itàlia des del 1998 (http://www.hackmeeting.org). La intenció, com allà, és xerrar en un ambient distés sobre els temes que preocupen a la comunitat de la xarxa en tots els aspectes possibles: técnics, polítics, artístics... Unir les veus que encara creuen que tenim la força, animar-nos mutuament, conèixer-nos i discutir les nostres visions. Qui som? Cap a a on volem anar? Podem encara crear bellesa amb les màquines?

El hackmeeting consistirà en xerrades, debats i tallers, per als quals es necessiten ponents. La seva aportació podrà ser a l'estil tradicional, amb l'assistència a la trobada de Leioa i donant la cara, o bé virtual, enviant textos que es faran públics en un espai de la convenció física i al web.

Aquests són alguns dels temes sobre els que ens agradaria parlar al hackmeeting, però no són els únics. Cerquem nous punts de vista i descobriments que us interessi mostrar.

Programes lliures
Enfopol i Echelon i Tractat de Cibercrim
Informació alternativa a la xarxa
Criptografia
Vídeo
Videojocs
Hactivisme. Hacktivisme a Europa. Lliçons de Gènova.
La LSSI
Tecnologia i poder. Corporacions. Governs.
Educació i noves tecnologies
Patents de software. Drets d'autor. Napster. MP3
Freenet i Gnutella, nou escenari?
Accés universal
Ciberpunk
Artivisme
Spam
L'ocupació de màquines és com l'okupació real? Assessorament legal
Genealogia d'internet i relació amb els moviments socials
Internet en accions polítiques
Filosofia hacker
Privacitat pràctica

TALLERS

O com fer servir les tecnologies per als nostres propis interessos:

Taller de reciclatge d'ordinadors
Taller d'iniciació a TCP/IP, a contrasenyes...
Tallers d'iniciació
Phreak, hack, crack, virii
Trucs (treure energia del telèfon, etc)
Targetes intel·ligents, signatures digitals
Concursos

COM PARTICIPAR	

Ja ha començat el plaç per proposar més activitats en aquest hackmeeting, però si el que has pensat ho vols compartir, envia'ns les teves idees o articles, en format .txt o ascii, a hackmeeting en sindominio.net o al coordinador d'activitats, ramone, i ens posarem en contacte. Aquesta és l'adreça de la llista de correu que coordina la trobada, l'assemblea virtual.

Si, a més d'enviar textos, hi ha gent interessada en aportar les seves opinions i/o bones energies, la llista està totalment oberta a ells. Per a subscriure's, enviar un mail a hackmeeting-request en sindominio.net i escriure subscribe al subject.

DATES

Deadline enviament de ponències físiques: 15 de setembre de 2001
Deadline enviament de ponències virtuals: sense límit
Celebració de la trobada: 21,22 i 23 de setembre de 2001

[Brainstorming] >> [Com participar] >> [Dates]

MANIFESTO

actualitzat
02.agost.2001

Aquest és el manifest de l'any passat, de moment, aquí ho posem també:

"ampliar l'ofensiva significa radicalitzar la insubordinació a qualsevol jerarquia exercir la nostra creativitat destructiva contra la societat de l'espectacle sabotejar les mercaderies que sabotejen les nostres vides reunir-se en assamblees triant delegats sempre revocables per la bse connectar tots els llocs de lluita no descuidar cap dels medis técnics útils per a la comunicació alliberada donar un valor d'ús directe a tot el que té valor de canvi organitzar l'Autodefensa dels territoris conquerits..."

Nanni Balestrini, Els invisibles

ESPAI-TEMPS

actualitzat
02.agost.2001

Espai

Gaztetxe de Leioa - Bilbao
Udondo Enparantza 18 / Plaça d'Udondo 18
Udondo és el riu que còrre per aquella zona ple de residus químics de la planta de Dow Chemical. Està a pocs metres de l'estació de metro de Leioa (antigament, Lejona).

Temps

21, 22 i 23 de setembre 2001

Com arribar a Bilbao?

En Bus: agafar un bus que vingui a Bilbao (si voleu agafar un que vagi a Valladolid em sembla perfecte, però serà més difícil que arribeu :). TOTS s'aturen al termibus. Al costat del termibus (50 metres?) hi ha una boca de metro...

En Tren: agafeu el tren que vingui cap a Bilbao (no, no em repetiré :). TOTS els trens que venen de fora (excepte els de Gipuzkoa, crec) s'aturen a l'Estación del Norte. Sense sortir de la mateixa estació podeu entrar al metro (tot capavall) [nota de webinfo: a Bilbao és molt comú anar cap amunt o cap avall i tot recte ;-]

En Avió: agafeu un avió que vingui a Bilbao (ja sé que em repeteixo :). Un cop arribeu al aeroport, si són entre les 8 i les 23 hores cada mitja hora hi ha un autobús que va cap a Bilbao. La darrera parada està a la Plaça Moyua, i a l'altre costat de la plaça hi ha una entrada de metro... Si voleu (o si arribeu fora de l'horari d'autobusos) baixar en taxi, doncs li digueu que us porti a Leioa directament, que està més a prop i us estalvieu unes pessetes... Per consultar horaris de vols en AENA.

En vaixell (algú vindrà en vaixell) :) **Crec** que la gent que arribi en vaixell de lluny arribarà al port de Santurce (però en realitat no estic gens segur); bé, doncs a Santurce agafeu el tren de rodalies cap a Bilbao (uns 20 minuts), i us baixeu o a San Mamés, que està al costat del termibus (veure "en bus" una mica més cap amunt), o a l'Estación del Norte (potser li diguin Abando o Plaça Circular, no estic segur, però en qualsevol cas és la darrera parada), i seguiu les instruccions d'"en tren".

Com arribar a Leioa des de Bilbao pas a pas

Agafeu el metro amb destinació Leioa. ÉS EL QUE VA DIRECCIÓ Sopelana o Plencia (Plentzia) (en qualsevol cas, que no vagi a Bolueta, que això està a l'atra banda) -depén de l'hora, pot haver un cada 4 minuts més o menys-, [*] Quan diguin per megafonia que la següent estació és Leioa (o Lejona, que no sé com li diuen], doncs us baixeu (si no voleu baixar-vos allà vosaltres, al final hi han unes quantes platjes molt xules, però us perdreu el hackmeeting). La web del metro: Metro Bilbao: http://www.metrobilbao.net/ [*]

[*] Algunes notes sobre el Metro de Bilbao:

Està ple de guàrdies de seguretat del tipus "jo soc més macarra que tu". Així que si no voleu ficar-vos en problemes, no feu res fora de lloc [graffitti attack]. 
A la sortida s'ha de tornar a validar el bitllet, així que no el llenceu, o us trobareu amb els segurates mencionats a dalt.
Els bitllets es poden comprar a la pròpia estació, en unes màquines disposades a tal efecte. Això sí, les màquines podrien ser més intuitives. La forma més barata si veniu més d'un és comprar un creditrans (una tarja de transport que val pel metro, els autobusos inter-urbans i els urbans de Bilbao). N'hi han des de 100 peles (el metro Bilbao-Leioa val a dia d'avui exactament 74 ptes. per viatge d'aquesta manera ,i crec que 125 ptes més o menys agafant el bitllet normal), i els podeu comprar a estancs, kioskos de premsa, o a la pròpia estació de metro, a les citades màquines. A les estacions no hi han serveis (per si algú arriba apurat).
També podeu agafar l'autobús. L'adreça d'informació: Autobusos interurbans:

  http://www.bizkaia.net/bizkaia/castellano/Diputacion_Foral/Obras_Publicas/Bizkaibus

Més adreces útils:

Mapa de Bizkaia:
http://www.bizkaia.net/bizkaia/graficos/Obras_Publicas2010/mapas/metropolitano.pdf 
(bonic pdf de 600 kb)

Mapa de les carreteres de Bizkaia:
http://www.bizkaia.net/bizkaia/graficos/Obras_Publicas2010/mapas/mapa_bizkaia.pdf 
(2 megas tontos)

ORGANITZACIÓ

[qui] >> [què] >> [perquè] >> [desenvolupament] >> [mass media]
actualitzat 
02.agost.2001

QUI HO ORGANITZA?

l'assemblea que es reuneix virtualment a hackmeeting en sindominio.net

QUE VOL DIR hmleioa01?

Hackmeeting Leioa 2001

ÉS LLAVORS UNA TROBADA DE HACKERS?

No és només una trobada de hackers. Ni tampoc és tan sols una trobada de gent interessada en les noves tecnologies i en els seus aspectes socials. És una trobada de gent interessada en les les noves tecnologies i en els seus aspectes socials que es fa a un espai alliberat de Bilbao, el gaztetxe de Leioa.

L'any passat es va cel·lebrar, per primer cop, a Les Naus de Barcelona. El nom és prestat dels Hackmeetings italians, que venen celebrant-se des de 1998 a Centres Socials Okupats i en els quals ens hem inspirat.

I VOSALTRES, QUI SOU?

Un grup de gent procedent de diversos racons de la xarxa, interessada en posar-se mans a l'obra (anar per feina). L'organització i coordinació es fa mitjançant una llista, oberta a tothom que vulgui aportar idees, col·laborar o "lurkejar":

* missatges a la llista: hackmeeting en sindominio.net
* subscripció: envia un mail a hackmeeting-request en sindominio.net i posa "subscribe" (sense les cometes) al subject.

PER QUÈ FEU AIXÒ?

Això vol ser una reunió sense cap més pretensió que parlar entre nosaltes, que ens coneixem majoritàriament per correu de mil històries "cibersubversives", i agafar aire al mig de l'ofensiva del "Sistema" contra Internet, un lloc d'educació i comunicació lliures que no vol deixar de ser-ho.

El fulgor dels grans moviments de borsa o els reiterats intents de control per part de les corporacions i governs semblen haver eclipsat o desanimat als seus habitants que proven, moltes vegades en solitari, capejar la tempesta creant opinió, oferint informació voluntàriament o inventant nous camins i programes per escapar de la pressió i/o per diversió.

La nostra intenció és unir aquestes veus que encara creuen que tenim la força, dins i fora i a través de la xarxa, animar-nos mútuament, conèixer-nos i discutir les nostres visions. Qui som? On volem anar?

EN QUÈ CONSISTIRÀ EL HACKMEETING?

Bàsicament, en conferències i tallers, a més d'un cicle de cinema ciberpunk, una xarxa local i festes :) Però no sabem encara de que aniran les xerrades exactament. No som prou gent per cobrir el que seria la nostra llista gairebé perfecta de temes [*] però es farà el que bonament es pugui. Qualsevol persona interessada en fer-se càrrec d'un taller o conferència serà ben rebuda, també noves idees, a la llista hackmeeting en sindominio.net.

PERÒ LLAVORS, EN QUÈ CONSISTIRÀ?

El programa final de conferències i talles encara s'està confeccionant. Aquest és un sistema totalment obert i qualsevol individu o grup que vulgui muntar tallers i conferències sobre els seus temes preferits pot fer-ho.

info completa amb les actualitzacions al programa.

Qui cregui que té alguna cosa a dir a la comunitat està aquí més cercat que tots els noms famosos que puguis imaginar. Escriu-nos a la llista (hackmeeting en sindominio.net)

I EM PAGARAN EL VIATGE SI DONO UNA XERRADA?

No ho crec, si no és el cas que vinguis de moooooolt lluny, hi ha poc pressupost.

Mass Media?

Roda de premsa i una hora de fotos el primer dia. Accés lliure per a periodistes sense càmera els altres dies.

PROGRAMA

actualitzat
02.agost.2001

El hmleioa01 consisitirà en xerrades, debats i tallers, per als quals es necessiten ponents i mestres. La seva aportació podrà ser a l'estil tradicional, assistint a la trobada de Leioa i donant la cara, o bé virtual, enviant textos que podran ser consultats en un espai de la convenció física i al web.

Pendent d'elaboració. Pots adreçar-te a call for papers si vols participar.

ENLLAçOS

[support] >> [con's] >> [hack] >> [ciberdrets]

Support

Sindominio. http://www.sindominio.net 
CPSR Computer Profesional for Social Responsability - España (hereus de Fronteras Electronicas). http://www.cpsr.org/chapters/spain/ 
CatHack! http://www.sindominio.net/cathack 
ECN http://www.ecn.org 
Barrapunto http://www.barrapunto.com 
Maduixa, Grup d'Usuaris MENTA-CTC http://www.maduixa.net 
Outlimit http://www.outlimit.org 
LOA http://www.ecn.org/loa 
Indymedia Barcelona http://barcelona.indymedia.org 

D'altres con's:
Hackmeeting Italia http://www.hackmeeting.org 
The Black Hat Briefings. http://www.blackhat.com 
DEF CON. Las Vegas, juliol 2001. http://www.defcon.org/ 
IV Congréso Anual d' Hispalinux. Madrid, 15, 16 i 17 de novembre. 2001. http://congreso.hispalinux.es/ 
Trobada europea de contracultures digitals. Paris, 15-16-17 decembre 2000.
               http://www.samizdat.net/zelig/ 
Chaos Communication Congress. Berlin, finals decembre 2000. http://www.ccc.de 
Hackers at Large 2001 10th and 12th August. Hengelo (Holanda), 10 a 12 agost 2001.
               http://www.hal2001.nl/ 


Informació Hack


Hackernews. http://www.hackernews.com 
Phrack. http://www.phrack.org/ 
Attrition. http://www.attrition.org 
Fravia's. http://go.to/tsehp 
Jargon File. http://www.tuxedo.org/~esr/jargon/ 
Vanhackez. http://www.vanhackez.com 
Psicoglam. http://www.lanzadera.com/psicoglam news://es.comp.hackers


Informació ciberdrets:
Electronic Frontier Foundation. http://www.eff.org 
Alcei (EFF Italy). http://www.alcei.it/ 
Computer Professionals for Social Responsibility. http://www.cpsr.org/ 
Internet Society. http://www.isoc.org 
Electronic Privacy Informacion Center. http://www.epic.org/ 
The Center for Democracy and Technology. http://www.cdt.org/ 
Global Internet Liberty Campaign. http://www.gilc.org 
Kriptopolis. http://www.kriptopolis.com 
NetAction. http://www.netaction.org/ 

WEBINFO

Pàgina disenyada i desenvoulupada per l'equip web del hackmeeting.

Pots enviar un missatge a flow o a flynn si observes qualsevol anomalia o per recomanar el que vulguis.

NOTÍCIES:

Actualitzacions de la pàgina, coses que interessen per a tots els interessats pel hackmeeting leioa 2001.

18 de juliol de 2001. Inici del web amb frames i en castellà.
19 de juliol de 2001. Ja funciona la no frames version.
01 agost 2001. Correcció de totes les errades técniques i preparat per ser traduït.
Traductors, poseu-vos en contacte amb el webteam o descarrega't l'arxiu de text del web.
07.agost 2001. Traducció a l'italià completada.
18 agost 2001. Traducció a l'euskera competada i arreglats els links defectuosos.



                


               support » con's » hack » ciberdrets























Más información sobre la lista de distribución HackMeeting